tisdag 17 september 2013

Odottavan aika on pitkä


Nyt se on todistettu, odottavan aika on pitkä. Kirjoituksen ydinviestiä ei tulisi paljastaa heti ensimmäisessä kappaleessa, mutta tuskinpa tämä mikään salaisuus on. Nyt olen kuitenkin tehnyt empiirisen tutkimuksen asiasta, itselläni.
Luulimme jo löytäneemme konttimme Crescent Islandilla,
onneksi se ei sittenkään ollut meidän (ehkä)...
6. syyskuuta minun piti lähteä koulutukseen Etelä-Afrikkaan. Kurssi peruttiin edellisenä päivänä, sitten ilmoitettiin että se onkin kuukautta myöhemmin (ehkä Kirj. Huom.). Ei auta kuin odottaa, koska kaikki muu koulutus on tehty, pl simut. Simuja ei taas voi (koska näin on päätetty) ajaa ennen kyseistä päällikkökurssia. Joten odotus.



Huonekalumme ovat nyt seisseet Mombasan satamassa yli kolme viikkoa (ja sinnekin ne tuli ilmoitettua myöhemmin). Saamme ne sitten kun saan työluvan. Työluvan saan sitten kun…no, itse asiassa en tiedä. Ekat kolleegani saivat sen kuudessa viikossa, anssani samaan aikaan hakeneet saivat sen yli kaksi viikkoa sitten. Itse olen nyt odottanut sitä kolme kuukautta. Ja vieläkin odotellaan. Joten kyllä, odottavan aika on pitkä.
Ira kävelyllä kirahvien kanssa.
Lapset käyvät nyt koulua ja yrittävät sopeutua siihen. Viikolla siis on runsaasti aikaa odotella. Myönnettäköön että vielä on oppimista odottelussa, kyllä afrikkalaiset tämän lajin hallitsevat huomattavasti paremmin. Ovat syntyneet siihen ilmeisesti. Yhden päivän aikana ei kannata liikaa edes yrittää, ei se onnistu.
Yritimme yhdelle päivälle tilata jääkaapin toimituksen, netin toimituksen ja verhojen mittauksen. Näistä kolmesta ainoastaan yksi toteutui, verhojen mittaus. Ikävä kyllä annettu tarjous oli ihan posketon, jopa suomen hinnoissa. Neljän makkarin ja yhden olohuoneen verhot olisivat maksaneet yli 4000€! Täällä olettavat yleisesti että kaikki ulkomaalaiset kylpevät rahassa ja ovat hieman yksikertaisia…
Viime viikonloppuna löysimme hienon paikan. Designhotelli viimeisen päälle hoidetulla pihalla ja uima-altaalla, jossa vietimme suuren osan päivästä. Ei tarvitse olla jäsen, riittää kun tilaa ravintolasta jotain. Allas oli vähän viileähkö, mutta kyllä siellä hetken pystyi pulikoimaan.
Tällaisiä kuvia on hauska levittää, elämä on jatkuvaa
altaalla oleskelua:-)
Kelit ovat hieman lämmenneet, yöt ovat myös hieman lämpimämpiä. Pientä sadekautta täällä odotellaan. Eilen satoi hieman, muuten ei ole satanut pitkään aikaan. Odotteluksi on siis tällä hetkellä mennyt, jopa sään suhteen… Edelleen kuitenkin uskon että asiat täällä järjestyvät, ilmasto muuten sopii suomalaiselle oikein hyvin. Asante (kiitos).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar