torsdag 2 januari 2014

Merry New Year


Wau! Välillä täällä sattuu ja tapahtuu niin nopeasti ettei ehdi edes blogia päivittämään. Suurin syyllinen tähän on toki ettei meillä ollut kunnolla toimivaa nettiä Malindissä, ja itse asiassa olin lomallaJ.
Jatketaan autolinjalla. Palkkasimme kuskin tuomaan automme Malindiin ja kaikki sujui hyvin. Auto toimi niin kuin piti, tosin yhden renkaan rengaspaine hupeni jonkin verran matkan aikana. Iloisesti kuitenkin käytimme autoa, kävimme syömässä ja kaupassa. Mukavampaa hotellia etsiessämme, asioimme myös pitkän pätkän huonoa hiekkatietä. Tiedoksi muuten että hyviä hiekkateitä täällä ei juuri ole, joten oletusarvona hiekkatie on jo huono. Jos se lisäksi erikseen mainitaan huonoksi, se on aikuisten oikeasti huono. Tämä oli sellainen, joskin kuivuuden takia  pahempiakin on nähty.
Kaunottaremme kotona Nairobissa.
Auto siis kesti hyvin, kunnes pari päivää ennen paluuta, syttyi mittaritaulussa samainen moottorin varoitusvalo, joka ennen korjauksia koko ajan paloi. Valo syttyi muuten vasta sen jälkeen kun auto oli käynyt huollossa, eivätkä saaneet sitä sammumaan… Näin täällä. Oli miten oli, tämä hieman muutti suunnitelmiamme itse ajaa auto takaisin Nairobiin. Pyysimme kuskimme taas paikan päälle ja lähdimme ystävien luokse juhlimaan uutta vuotta. Kuski tulisi sinne ja seuraavana päivänä ajaisi meidät lentokentälle, jonka jälkeen ajaisi sitten auton Nairobiin (edellyttäen tietenkin että mahdumme koneeseen, id-matkailun ihanuutta…).
Ennen kuin kuskimme pääsi paikan päälle huomasimme ystäviemme luona että meillä oli rengasrikko. Suomen tapoihin tottuneena tarkoituksena oli itse vaihtaa rengas, kunnes puutarhuri ehdotti että hän voi pyytää pari jannua paikalle hoitamaan homman, parin euron korvausta vastaan. Siirryin takavasemmalle drinkin kera, olihan kuitenkin uuden vuoden aatto.
Rikkoutunut rengas ei tietenkään ollut se joka oli aiemminkin vuotanut, vaan paras auton renkaista. Totta kai. Yrittäessäni irrottaa vararengasta, huomasin että pulttilukko ei auennutkaan avaimellani. Muita avaimia ei tietenkään ole, näin ollen vararengasta ei siis voi käyttää. Lisäksi autossa ollut lenkkiavain ei sopinut rikkinäisen renkaan pultteihin (vararenkaan muihin pultteihin kylläkin…), joten homma ei tosiankaan lähtenyt hyvin käyntiin. Onneksi tämä ei tapahtunut tien päällä…

Ongelmat jatkuivat. Eka korjaaja ei löytänyt sopivaa lenkkiä, joten hän luovutti. Onneksi puutarhurilla oli toinenkin tuttu joka hetken kuluttua tuli. Ilman työkaluja. Tässä vaiheessa kuskimme oli jo ilmestynyt paikalle ja sai vastuun tilanteesta. Itse menin hakemaan uutta drinkkiä, tälläkin kertaa tunsin ansainneeni sellaisen. Tunnin kuluttua sain raportin että rengas korjattu ja kaikki hyvin. Vuoden lopuksi pystyi siis sanomaan loppu hyvin kaikki hyvin. Uuden vuoden päivällinen koostui muuten graavitonnikalasta, hummerista ja jättikatkaravuista. Sainpahan sanottua J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar